Header Milieu

De groene drukker uit Oirschot

Modern drukwerk is een stuk ‘groener’ dan u wellicht denkt. Tenminste, wel bij drukkerij De Croon van Heerbeek in Oirschot. We zijn er trots op dat we onszelf een ‘groene drukker’ mogen noemen. Hiertoe hebben we ons machinepark en onze productieprocessen op een duurzame en milieuverantwoorde wijze ingericht.

Duurzaam productieproces

Wij zijn FSC® gecertificeerd onder COC nummer: SCS-COC-000652-NE. Dit betekent dat wij uw order desgewenst kunnen drukken op gecertificeerd papier. Door te kiezen voor FSC® gecertificeerd papier, draagt u bij aan de bescherming van de bossen wereldwijd. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Ook wordt ons drukwerk geproduceerd met ‘groene’ inkt; biologische inkten op plantaardige basis, zonder zware metalen en worden onze drukplaten chemievrij ontwikkeld. Naast een verantwoorde productie gaan we graag nog een stap verder, door de restwarmte van onze persen in te zetten voor de verwarming van onze drukkerij.

Ben je opzoek naar een specifieke (gerecyclede) soort papier of karton?
Kijk dan eens bij de volgende papiersoorten, waarin andere grondstoffen worden gebruikt, zoals Olifantsgras en Tomatenplant.

Vibers™
papier dat gemaakt is met Olifantsgras. Olifantsgras groeit op Hollandse bodem, op braakliggende terreinen en is een bijzondere plant. Het neemt wel 4x zoveel CO2 op als een bos met bomen en groeit op arme grond zonder gebruik van irrigatie of bestrijdingsmiddelen.
Het papier is ook gemaakt op Hollandse bodem, het heeft dus maar een heel klein stukje hoeven reizen voordat jij het in handen kreeg. Op deze manier maken we gebruik van de Nederlandse maakindustrie en zo weinig mogelijk transport.

Vibers™ papier is verkrijgbaar in de gramgewichten 90 g/m², 120 g/m², 300 g/m², 500 g/m² en 550 g/m²

Kenmerken:
• Voor printen-en offset drukwerk
• Uitstekend te verwerken en te rillen
• Multi-toepasbaar voor ieder uiting
• 100% recyclebaar

Toepassingen: Boeken, jaarverslagen, tijdschriften, reclamedrukwerk, huisstijl drukwerk, correspondentie en mailingen. Decoratief gebruik voor bijvoorbeeld verpakkingen, uitnodigingen, hobbypapier, menukaarten, huisstijl drukwerk en als binnenwerk van notitieboekjes.

Valorise is ongestreken papier met agrarische lokale vezels (tomatenplant). De verwerking van deze agrarische vezels en de unieke receptuur van Schut Papier hebben geleid tot een bijzonder aansprekend papier met hoge tactiele en visuele waarde, waarbij de vezels heel subtiel aanwezig zijn. Valorise by Schut Papier is geschikt voor print- en offsetdruk. Het papier is goed te rillen en prettig te verwerken. Het papier heeft een hoog vouwgetal waardoor het ook geschikt is voor mappen. Dit papier laat zich zeer goed verwerken in alle gangbare print- en drukprocessen.

Valorise by Schut Papier is verkrijgbaar in de gramgewichten 125 g/m² en 250 g/m².

Kenmerken:
• Geschikt voor laser en offsetdruk
• Ongestreken papier met agrarische lokale vezels
• Papier met vezels uit Nederlandse kassen
• Milieuvriendelijk
• Reclame- en algemeen drukwerk voor huisstijl
• Leverbaar als FSC® gecertificeerde kwaliteit

Toepassingen: Boeken, jaarverslagen, tijdschriften, reclamedrukwerk, huisstijl drukwerk, correspondentie en mailingen. Decoratief gebruik voor bijvoorbeeld verpakkingen, uitnodigingen, hobbypapier, menukaarten, huisstijl drukwerk en als binnenwerk van notitieboekjes.

Logo FSC - Drukkerij De Croon van Heerbeek


Meer weten over ons milieubeleid?

Bent u benieuwd naar de milieuvisie van de groene drukker uit Oirschot? Mail naar Jan Lucassen of Jeroen Oirbans of bel 0499 57 12 78. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.30 uur.

De Croon van Heerbeek  •  Drukkers sinds 1904